Newbornshoot LensB Fotografie

In de weken na de geboorte van een baby heerst er in het huis van het verse gezin altijd een heerlijke huiselijke sfeer.

Babycocooning noem ik het altijd en ik vind het dan ook heerlijk om eventjes deel te zijn van deze fijne tijd. In deze periode wordt er extra veel geknuffeld en genoten van het samenzijn en heel eerlijk, als je net een baby hebt gekregen kan je je dagen prima volmaken met alleen maar kijken naar je kleine aanwinst.

In dit blog neem ik je mee tijdens een newbornreportage waarin ik in beeld breng hoe fijn deze periode samen is. Dit keer extra gezellig want de verse mama is een vriendinnetje van vroeger van mij!

 

Een newbornreportage vindt altijd plaats bij het gezin thuis, de foto’s zullen een fijne herinnering zijn aan deze bijzondere tijd. Ik fotografeer jullie op de plek waar je je op je gemak voelt en die de foto’s persoonlijk maakt omdat het in jullie eigen woning is gemaakt.

Een paar dagen voor de geplande shoot neem ik altijd even contact op met het gezin, we bespreken hoe het ritme is en wat ze graag terug willen zien op de foto’s. Bij binnenkomst bekijken we ook even waar de baby zin in heeft, het kan zijn dat ze nog slaapt of dat ze honger heeft. Hier hou ik allemaal rekening mee door de tijd te nemen voor deze reportage.

De babykamer is bij veel gezinnen altijd een leuk project tijdens de zwangerschap, de perfecte plek dus om wat foto’s te maken.

 

Ik vraag altijd naar ruimtes in het huis met een groot raam, zo kan ik ook in de winter gebruik maken van de natuurlijke lichtinval. De babykamer of de ouderslaapkamer zijn daar eigenlijk altijd wel geschikt voor. Naast de knuffelmomenten stel ik ook vaak voor om de baby in bad te doen, mits je kindje dit natuurlijk fijn vindt. Je bent zelf lekker bezig, je hoeft niet te poseren en het levert mooie herinneringen op aan deze tijd. Voor je het weet zitten ze namelijk alweer in een groot bad.

 

\

 

Na het badje is het tijd om te knuffelen, de ouderslaapkamer is hier vaak ideaal voor. Geen zorgen, er valt geen stilte en je hoeft niet te poseren. We kletsen gezellig door en soms kan ik je een aanwijzing geven zodat we goed gebruik kunnen maken van het licht en de ruimte.

 

Tot slot nog een plaatje van het verse gezin samen en de shoot zit er op.

 

I & M super bedankt dat ik jullie shoot mocht delen, heel veel geluk samen met de lieve kleine B!

 

Interesse in een newbornshoot?

Stuur me een mailtje op lens.b.fotografie@gmail.com!

Maximaal 3 weken na de shoot ontvang je minimaal 30 foto’s digitaal in je mailbox.

Deze shoot kost €195,00 en ik heb maar een paar plekjes per maand beschikbaar, als je zwanger bent of je kent iemand die zwanger is en je hebt interesse. Stuur me op tijd een berichtje!

 

Liefs Bernadette